Loading...
Agora Theater2017-04-14T12:44:51+00:00

Project Description

Dominerende opvallendheid

AGORA THEATER

In het hart van Lelystad domineert sinds de opening in mei 2007 een opvallend geel oranje gebouw de omgeving. Het spraakmakende gebouw is een ontwerp van architect Ben van Berkel van UN Studio, die onder meer het ontwerp van de Erasmusbrug in Rotterdam en van het Mercedes-Benz museum in Stuttgart op zijn naam heeft staan. Van binnen is het gebouw al net zo opvallend. Wie zou denken dat het geel en oranje van de buitenkant binnen zijn doorgetrokken, komt bedrogen uit: binnen overheerst de kleur roze die, als je naar boven kijkt, gefaseerd naar bijna wit verschiet. In de grote theater zaal, de Stipte Zaal, overheerst de kleur rood.

De stichting Agora is een ondernemende culturele organisatie die ernaar streeft om in en rondom het unieke gebouw een bloeiend cultureel en ondernemend podium te zijn waar de bewoners uit Lelystad en wijde omgeving en de medewerkers van Agora trots op zijn. Een herkenbaar en dynamisch podium dat mensen raakt, verbindt en een extra beleving toevoegt aan het dagelijks bestaan.

NAAR DE WEBSITE VAN HET AGORA THEATER

“Het grootste voordeel van HorecaManager is dat we nu alles in een systeem kunnen onderbrengen, waar we voorheen heel veel aparte Excel sheets voor nodig hadden.”

  • Jennifer van Dijk

  • Hoofd Horeca & Congressen